ICHOS

Datum:

Pris: 20 - 25 €

Plats: Auditoriet

Arrangör: Virpi Pahkinen Dance Company

Med ICHOS kommer slagverk och dans öppna portarna till en ny klangfull värld som lyfter tankens akustik.

Flerfaldigt prisbelönade Virpi Pahkinen har turnerat världen över som både koreograf och dansare. Hennes föreställningar och verk har kritikerrosats i över 45 länder, senast mottog hon den kungliga medaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser som dansare och koreograf. 2014 mottog hon Cullbergpriset av Stockholm stad, med motiveringen: "Som ett djurlikt väsen, med meditativa, graciösa och minimalistiska uttryck, hänför och vidgar Virpi Pahkinen sin publik". Att hennes inspirationskällor till viss del är mysticism och österländsk religion återspeglas ofta i hennes föreställningar.

"Ichos är ett sådant där Virpi-solo som man vill bära med sig likt en dyrbar skatt. En skimrande, rytmisk dörröppnare till andra världar som får en att återigen tro på människans förmåga att lyssna till rörelsens ljud."

"Slagverkaren Mika Takehara låter rytmerna möta inspelade stycken, spelar med sig själv fram en värld av klanger medan Virpi Pahkinens koreografi vecklar ut sig i rummet. Tar plats i det, låter intensitet och kamp växla med det inåtvända, kontemplerande."
Kulturnytt

Koreografi och dans Virpi Pahkinen
Komposition Mika Takehara
Musiker Mika Takehara och Chieko Mori
Ljusdesign Tobias Hallgren - Lumination of Sweden
Kostym Emelie Janrell

Föreställningens längd: 1 timme, ingen paus