Ägd - Vad kostar ett rikare liv

Datum:

Pris: 53 - 58 €

Plats: Stora Salen

Arrangör: Live Nation Finland

Duon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström tar sin storslagna och kritikerrosade humorshow om ekonomi till Alandica.

Efter höstens pågående turné i Sverige och Norge kommer föreställningen ha spelats 148 gånger i 36 städer och setts av över 150 000 personer. Nu är det också klart att det våren 2016 blir en femte spelsäsong och att Fredrik Lindström och Henrik Schyffert då återvänder till scenen.

Vår tids Hasse och Tage - Henrik Schyffert och Fredrik Lindström - har gjort en humorshow med svidande sanningar om hur vi ser på allt med ekonomiska ögon. Vi är slavar under den heliga tillväxten, investerar i förhållanden och övertygar oss själva att vi blir lite lyckligare bara vi köper ett aktivitetsarmband. Om inget annat så för tillväxtens skull.

Och alla när vi drömmen om ett bättre liv. Att bli rikare, jobba lite mindre för att hinna förverkliga sig själv och se till att komma iväg till Los Angeles under trista januari. Reklamen, livsstilspoddarna och magasinen talar samma tydliga språk; vägen till lycka stavas konsumtion.

"Vår välfärd går ut på att vi ska göra av med pengar. Förr blev man rik genom att snåla och spara sina pengar, nu blir man rik genom att konsumera", säger Fredrik Lindström.
Den eviga ekonomiska tillväxten tycks vara lika helig idag som amen i kyrkan var för hundra år sedan. "Vi tror inte på Gud, vi tror på marknaden. Vi vill inte ha syndernas förlåtelse, vi vill ha en robotgräsklippare", säger Henrik Schyffert.