Lisa Nilsson

Datum:

Pris: 59 €

Plats: Stora Salen

Arrangör: Alandica kultur och kongress

Våren 2016 åker Lisa Nilsson ut på turné. Stjärnan är aktuell i "Så mycket bättre" och i december släppes hennes samlingsalbum "Ingen gör det bättre"

Under höstens "Så mycket bättre" i TV4 har Lisa Nilsson gjort versioner av Niklas Strömstedts "Vart du än går", "The Sign" ("När kärleken tar slut") av Ace of Base, Kleerups "Thank God for Sending Demons" och Ison & Filles "Klippta vingar". Låtarna kommer samlas på albumet "Ingen gör det bättre" som släpps den 26 december. Förutom alla "Så mycket bättre"-tolkningar kommer samlingsalbumet innehålla hennes stora hits, så som "Himlen runt hörnet" och "Varje gång jag ser dig" samt hennes duetter, "Innan vi faller" med Joakim Berg från Kent och "Mysteriet deg" med Björn Eidsvåg.

- Det känns väldigt kul och lite befriande att få komma ut på turné igen efter ett långt musikal-år på Stadsteatern. "Chicago" var härligt och utmanande, men konserterna är ändå mest hemma för mig. Nu har jag tv-programmet "Så mycket bättre" i ryggen och det innebär en del nya låtar och återförening med sånger jag inte spelat på länge, säger Lisa Nilsson.

Det blir också lite förändringar i orkesteruppsättningen jämfört med förra turnén.

- Några musiker är kvar, andra är borta.