Tommy Nilsson

Datum:

Pris: 37 - 42 €

Plats: Auditoriet

Arrangör: STAHL INC

Tommy kommer på en fyra dagar lång turne till Åland & Finland framför såväl gammalt som nytt material i en avskalad konsertversion.

Den svenske låtskrivaren, sångaren och skådespelaren Tommy Nilsson har hunnit med mycket under sin karriär, både musikaliskt och i livet i övrigt. Hans genrer har varit rock, pop, schlager, folkvisa och musikal. Han har burit allt från vit smoking till slitna jeans, haft spretfrisyr och välansat hår. Är pappa och morfar och både äktenskap och skilsmässor har varit en del av has liv. Det har varit framgångar och bakslag, ovationer och osynlighet om vartannat. Men rösten har alltid funnits där och det är rösten som har tagit honom fram i livet. En röst med rätt rasp och känsla är en god grund för någon som vill bli rockstjärna och det ville Tommy tidigt, och så blev det. Rösten och låtkänslan har genom tiderna gett honom sju stycken tiotopp singlar och en rockbjörn. Han har till och med blivit erbjuden att vara sångare i det amerikanska bandet Toto, men tackade nej.

Det storta genombrottet kom 1989 med låten "Allt som jag känner", en duett han sjöng med Tone Norum. Hans första deltagande i Melodifestivalen var 1989 med låten "En dag", som slutade på en hedrande fjärde plats i Eurovison. I mitten på 90-talet kom " Öpnna din dörr" som blev årets låt på Svensktoppen, och som vi idag kan räkna som en modern klassiker. 2013 släpptes senaste albumet "Stay Straight on the Current Road" och ryktet säger nu att Tommy filar på en ny platta, helt på svenska.