Thomas Backman

Datum:

Pris: 10 €

Plats: Auditoriet

Arrangör: Nordens Institut på Åland

Träblåsaren Thomas Backman har under många år hörts som sideman i alla typer av sammanhang.

I grupper som Paavo och Klabbes Bank eller med Sarah&Georg Riedel, Maia Hirasawa och Cecilia Persson finns han närvarande med sitt personliga spel och sätter sin prägel på musiken.

2016 satte Thomas till slut ihop sitt eget band. I bandet har Thomas plockat med sig några av sina favoritmusiker där alla var för sig är tunga namn på den svenska musikscenen. Förutom med sina egna framgångsrika soloprojekt har medlemmarna hörts med namn som Petra Marklund, Uri Caine, Django Bates, Rikard Wolff&Loney, dear för att nämna några.

I November 2017 gick bandet in i Studio Dubious i Stockholm för att spela in musiken som i mitten av 2018 släpps på debutalbumet "Did you have a good day, David?" (Modern Musik). Musiken på albumet består av 9 låtar, alla Thomas kompositioner, med Josefine Lindstrands texter på 3 av låtarna.

Musiken kombinerar element från likväl bebop och frijazz som från hiphop, indiepop och kammarmusik. Tillsammans med låtarnas spännande arrangemang och bandets intima samspel och med Christoffer Roth omsorgsfulla albummix blir resultatet en oerhört personlig och spännande röst på den svenska jazzscenen idag