Sven-Bertil Taube med Gävle Symfoniorkester

Datum:

Pris: 20 - 40 €

Plats: Stora Salen

Arrangör: Gävle Symfoniorkester i samarbete med Ålands Landskapsregering

Gävle Symfoniorkester och Sven-Bertil Taube har framfört vispoesi tillsammans vid flera tillfällen. Den här gången med pappa Evert Taube i centrum.

Vissångaren, skådespelaren och estradören Sven-Bertil Taube är en av Sveriges mest omfamnade artister. Hans gedigna artisteri blandar klangfull glöd med allvarsam eftertänksamhet och melankoli med munterhet.
Att tala om renässans i samband med Sven-Bertil Taubes hyllade deltagande i Så mycket bättre vore irrelevant - en artist av hans kaliber är ständigt aktuell. Men nog innebar tv-serien på bästa sändningstid att han upptäcktes av ännu en publik. År 2014 kom samlingsalbumet Hommage som, liksom uppföljaren Hommage Vol. 2, hyllades och ledde till Sverigeturnéer. Musiken var arrangerad av Peter Nordahl - kompositör, arrangör, dirigent och skivproducent. Nu är de båda följeslagarna åter aktuella med en kärleksfull och storslagen hyllning till Sven-Bertils far, trubaduren Evert Taube.

Taube sjunger Taube är en konsert där Evert Taubes glimrande insiktsfulla vispoesi får ny klang och ny mening i Peter Nordahls känsliga och innovativa arrangemang för Everts son och Gävle Symfoniorkester. Till grund ligger den senaste skivan "Så länge skutan kan gå" som blivit hyllad av kritiker och där Sven-Bertil lovordats för sin blixtrande närvaro och där samtliga är överens om att han är i sitt livs form.

Dirigent: Peter Nordahl